ביום שישי התארחתי אצל אחותי לארוחת ערב. אמרתי בליבי: הנה הזדמנות לנסות עוד מתכון מהסדנה לבישול מופחת סוכר ומלח (אבל לא טעם!). בחרתי במיני פשטידות מירקות, המבוססות על קישואים, ירק דל באשלגן באופן יחסי. למען הגילוי הנאות, היה לי בדיוק כם קישוא גדול בבית... והרי התוצאות. ספוילר: יצא מעולה!
המתכון המקורי מהסדנה |
פשטידות אישיות של קישואים וגבינה
המצרכים (12 יחידות)
1 קישוא גדול (400 גרם), מגורר וסחוט
2 בצלים בינוניים (240 גרם), קצוצים דק
4 שיני שום
4 כפות שמן זית
ביצה (או שני חלבוני ביצה, להפחתת הזרחן במנה)
חצי כוס פירורי לחם
חצי גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5% (רצוי ללא תוספת מלח של תנובה)
חצי חבילת גבינת כנען 5% (250 גרם)
רבע כפית אבקת אפיה
כפית פלפל שחור גרוס
35 גרם (4 כפות) פתיתי גבינת פרמזן
הוראות הכנה
מגררים את הקישוא וסוחטים אותו. פעולה זו מוציאה ממנו אשלגן - בשבילנו מצוין!
קוצצים דק את הבצלים והשום (אני משתמשת בקוביות שום קפוא במקום... אם בא לכם להתעצל. קובית שום במקום שן שום).
מערבבים את כל המצרכים בקערה, ויוצקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות (של מאפינס).
מורחים מעט שמן זית על כל פשטידה, ואופים בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות כחצי שעה, עד שהפשטידות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכז הפשטידה יוצא נקי.
הפשטידות, רגע לפני שנעלמו... |
ערך תזונתי לפשטידה
117 קלוריות, 7.2 גרם פחמימות (4.2 ללא הפחמימות מהירקות), 7.2 גרם חלבון, 6.6 גרם שומן, 110 מ"ג זרחן, 176 מ"ג אשלגן, 73 מ"ג נתרן.
מנת פשטידה מהווה תחליף לחצי מנת ירק בתפריט מבחינת האשלגן.
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהוות תחליף לרבע פרוסת לחם.
מהם יתרונות המתכון לתפריט הידידותי לכליות?
מבוסס על ירקות דלי אשלגן. סחיטת הקישואים מפחיתה את רמתו אפילו עוד.
תיבול ללא שימוש במלח (בצל, שום, פלפל שחור, אפשר להוסיף גם כף עלי טימין).
שימוש מינימלי (רבע כפית) באבקת אפיה, המכילה תוספי זרחן סינתטיים.
החלפת ביצה שלמה בשני חלבוני ביצה, להפחתת הזרחן במתכון.
שימוש בגבינת פרמזן, שבכמות קטנה נותנת טעם רב.
גבינת כנען והגבינה ללא תוספת מלח מסייעות בהפחתת המלח במנה, ומעשירות אותה בחלבון.
והכי חשוב: הוא קל להכנה וטעים מאוד!!
הי
השבמחקהכנתי פשטידות אישיות של בצל.
האם הן מתאימות לבלוג הזה?
4 בצלים גדולים- מגרדים לקטן קטן במגימיקס
מוסיפים:
3 ביצים - הוספתי 2+ 2 חלבונים
1/2 כוס שמן + 1/2 כוס מים
כף מרק בצל + כף מרק עוף (ללא גלוטמאט של חולי צליאק אך מכיל נתרן כמו באבקה רגילה)
3/4 כוס קמח תופח
פלפל שחור
משמנים תבניות אישיות מסיליקון, מפזרים מעט פרורי לחם/מצה/או פירורים אחרים
שופכים לשקע את הבלילה
מפזרים למעלה פירורים.
כ40 דקות ב180 מעלות.
בתיאבון.
מחפשת מתכונים טעימים, בריאים שעומדים בדרישות של כולסטרול גבוה, לחץ דם ואי ספיקת כלייה.
אם את יודעת למי אפשר להתקשר להתייעצות אשמח אם תפני אותי.
תודה מראש.
שלום רב, המתכון נראה מעולה, אני מעדיפה להשתמש באבקת אפיה ולא קמח תופח כי אז אפשר להפחית קצת בכמות האבקה ביחס לקמח. במקום אבקות מרק עדיף להוסיף תבלינים כמו עשבי תיבול, שום, ועוד לפי הטעם... תוכלי להתקשר אלי ואנסה לעזור 052-3200740. בברכה, טל
השבמחק