בכל הארועים המשפחתיים מככב סלט הכרוב של לילך אחותי. עד שיום אחד סוף סוף שאלתי - מה את שמה ברוטב? התשובה כל כך מצאה חן בעיני, וההמשך ידוע:
2 כפות גרעיני שומשום
2 כפות צנוברים
לרוטב
3 כפות שמן (מומלץ זית או קנולה לפי הטעם)
3 כפות מיץ לימון
3 כפות חומץ
6 כפות סוכר או ממתיק "כמו סוכר"
מחממים מחבת יבשה וקולים את השומשום והצנוברים מספר דקות תוך ערבוב עד שישחימו קלות.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית קטנה, ויצקים על הסלט.
מוסיפים את השומשום והצנוברים הקלויים, מערבבים ומגישים.
לא מחכים יותר מדי, כי זה נגמר מהר....
סלט הכרוב של לילך
המצרכים (קערת סלט, 6 מנות)
חצי כרוב לבן בינוני, קצוץ לרצועות דקות2 כפות גרעיני שומשום
2 כפות צנוברים
לרוטב
3 כפות שמן (מומלץ זית או קנולה לפי הטעם)
3 כפות מיץ לימון
3 כפות חומץ
6 כפות סוכר או ממתיק "כמו סוכר"
סלט הכרוב של לילך. טעים... |
אופן ההכנה
קוצצים את הכרוב.מחממים מחבת יבשה וקולים את השומשום והצנוברים מספר דקות תוך ערבוב עד שישחימו קלות.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית קטנה, ויצקים על הסלט.
מוסיפים את השומשום והצנוברים הקלויים, מערבבים ומגישים.
לא מחכים יותר מדי, כי זה נגמר מהר....
מוכן לאכילה... |
ערך תזונתי למנה (4 כפות מלאות, 90 גרם) עם סוכר
150 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 1.1 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 197 מ"ג אשלגן, 46 מ"ג זרחן, 12 מ"ג נתרן.
ערך תזונתי למנה (4 כפות מלאות, 90 גרם) עם ממתיק מלאכותי
98 קלוריות, 3.8 גרם פחמימות, 1.1 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 197 מ"ג אשלגן, 46 מ"ג זרחן, 12 מ"ג נתרן.
השומשום והצנוברים מוסיפים טעם רב לסלט, כך שהעדר המלח ממש לא מורגש. הם אומנם תורמים גם תוספת אשלגן וזרחן למנה, אך בהוספה מתונה כמות האשלגן עדין סבירה, והזרחן שמקורו בצומח (זרעים) הוא בעל שיעור ספיגה נמוך בגוף (20-40%) לעומת זרחן מהחי (40-60%) או מתוספים סינתטיים (100%). לכן התוספת שווה את תוספת הטעם, ומשתלמת בכמות נתרן נמוכה ביותר למנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה