יום שני, 4 ביולי 2016

שעועית ירוקה ללא הפסקה

שעועית ירוקה וצהובה, בניגוד לקטניות היבשות, הן דלות באשלגן וזרחן ויכולות לשמש לגיוון התפריט הידידותי לכליות.
השראה למתכון מתאים, אחרי כמה שינויים קלים, מצאתי דווקא על השקית של השעועית המוקפאת. שילבתי מתכונים משתי שקיות שונות והאמת... יצא טעים מאוד! ללא מלח בכלל. אפשר לאכול חם או קר.

שעועית לימונית

המצרכים (5 מנות, כל מנה 3 כפות)

חצי שקית שעועית קפואה (400 גרם)
2 כפות שמן זית
בצל בינוני קצוץ דק (150 גרם)
3 שיני שום כתושות (אני תמיד משתמשת בשום כתוש קפוא - 3 כפיות/קוביות)
מיץ מלימון בינוני
חצי כפית פלפל לבן או שחור
כפית כמון

הוראות הכנה

רצוי - לבשל את השעועית למשך 5 דקות במים רותחים על מנת להקטין עוד יותר את כמות האשלגן שבה. לסנן.
לחמם את השמן בסיר.
לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף גם את השום.
להוסיף את השעועית, הלימון והתבלינים, לערבב ולבשל על להבה בינונית כ - 5 דקות (אם לא מרתיחים את השעועית יש לבשל 10 דקות).


שעועית לימונית - מנה (3 כפות)

ערך תזונתי למנה (3 כפות)

78 קלוריות, 7.4 גרם פחמימות (רובן המכריע ממקור הירקות), 1.6 גרם חלבון, 4.2 גרם שומן, 36 מ"ג זרחן, 173 מ"ג אשלגן, 10 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת.


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה