יום שישי, 7 בדצמבר 2012

קציצות בקר ברוטב קרמי

ברוח חג החנוכה, חג השמן והטיגונים, להלן מתכון לקציצות שוודיות עם רוטב קרמי בגרסה כשרה.  המתכון מתחיל בטיגון קצר, שלאחריו בישול ברוטב. בעיקר כשמדובר בבשר לסוגיו, רצוי שהטיגון יהיה קצר ככל הניתן. בישול בסביבה מימית מומלץ, כדוגמת הבישול ברוטב. התוספת הקלאסית לקציצות: אורז. והרי לכם ארוחה שלמה וידידותית לכליה. מתאים לאנשים עם מחלת כליות כרונית, לאנשים המטופלים בדיאליזה וגם לאנשים עם סוכרת.

קציצות בקר ברוטב קרמי
 מתכון של מאיה מרום, פורסם במוסף זמנים מודרנים של ידיעות אחרונות , והותאם לאנשים עם מחלת כליות.

המצרכים (כ -20 קציצות)

לקציצות:
500 גרם בשר טחון
2 חלבוני ביצה (במקום 1 ביצה שלמה, להפחתת כמות הזרחן)
1 בצל בינוני, מגורר בפומפיה גסה
חופן פטרוזיליה קצוצה
קורט פלפל שחור
4-6 כפות סולת
חצי כוס שמן קנולה לטיגון

לרוטב:
1 בצל קטן קצוץ
2 כפות קמח
2 כוסות מרק עוף ביתי (ללא אבקת מרק)

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון עם חלבוני הביצה, הבצל, הפטרוזיליה והפלפל.
  2. מוסיפים את הסולת ומערבבים עד שהעיסה יציבה ולא מאוד דביקה.
  3. יוצרים מהעיסה כדורים בגודל 3-4 סנטימטר.
  4. מחממים את השמן בסיר רחב. מטגנים את הקציצות על אש בינונית כדקה מכל צד, ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  5. מכינים את הרוטב: שופכים חצי מהשמן שנשאר בסיר. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  6. מפזרים על הבצל את הקמח, ומטגנים על אש בינונית דקה אחת או עד שהקמח נספג.
  7. מוסיפים לסיר שליש כוס מרק עוף ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את כל מרק העוף. חשוב למזוג את הנוזל באטיות ובהדרגה על מנת שיתקבל רוטב חלק וללא גושים.
  8. כשהרוטב מתחיל לרתוח מכניסים לתוכו את הקציצות, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
  9. מערבבים היטב לפני ההגשה.

ערך תזונתי לקציצה עם רוטב
115 קלוריות,  4.5 גרם פחמימות,  5.5 גרם חלבון, 8 גרם שומן, 57 מ"ג זרחן, 144 מ"ג אשלגן, 138 מ"ג נתרן.

כמות הקציצות המומלצת במנה תלויה בכמות החלבון בתפריט היומי. בדקו עם הדיאטנית מה הכמות המומלצת לכם.
על מנת להפחית עוד את כמות המלח והאשלגן במנה  אפשר לאכול את הקציצות עם פחות רוטב.
להפחתת כמות האשלגן במתכון יש להכין את מרק העוף לפי ההנחיות שבהמשך.
לאנשים עם סוכרת - 3 קציצות מהוות תחליף לפרוסת לחם.

cd

איך הופכים את המתכון לדל מלח? טיפים לשימוש גם במתכונים אחרים!

הבשר הטחון מכיל מלח עקב תהליך ההכשרה שעבר. לפיכך התבשיל יכיל די והותר מלח, ואין צורך להוסיף עוד.

תוספת סולת לקציצות במקום פירורי לחם או פרוסות לחם – הסולת אינה מכילה תוספת מלח, לעומת הלחם או פירוריו. לכן היא התוספת המועדפת.
מרק עוף - הכינו מרק ביתי מעוף וירקות ללא תוספת אבקת מרק. אבקת המרק עשירה מאוד במלח. אפשר להוסיף תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם. להפחתת כמות האשלגן במרק במידת הצורך יש לחתוך את העוף  והירקות לקוביות, להרתיח למספר דקות, ולזרוק את המים הראשונים.

ba

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה