יום שישי, 7 במרץ 2014

סגול זה האדום החדש

כל תחליף לרוטב העגבניות הקלאסי והעשיר באשלגן  לפסטה מתקבל בברכה. בעבר הוצע מתכון לפסטה עם טונה, וכעת: פסטה סגולה!!  טעמה חמוץ מתוק, וכל מרכיביה ידידותיים לכליות: החל בירקות (כרוב, בצל ושום ) ובפירות (חמוציות) הדלים יחסית באשלגן, החומץ והלימון בעלי היתרונות הבריאותיים ותכולה דלה של אשלגן גם כן, והעדר מרכיבים תעשיתיים מכילי זרחן או נתרן. בקיצור, לעבודה!


פסטה ופסטה סגולה. תמונה - Sora


פסטה סגולה

מתכון של מאיה מרום מהמוסף זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות

המצרכים (6 מנות)

בצל בינוני
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1/3 ראש כרוב סגול קטן
1/3 כוס חמוציות
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות חומץ בלסמי
חצי חבילת פסטה קצרה (250 גרם)

אופן ההכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, אך ללא המלח. שומרים כוס אחת ממי הבישול.
קוצצים את הבצל גס ואת השום דק.
מחממים את שמן הזית בסיר, ומטגנים את השום והבצל על אש נמוכה כ -10 דקות, עד שהבצל מתרכך.
בינתיים קוצצים את הכרוב דק דק, ומוסיפים אותו ביחד עם החמוציות לבצל שהתרכך.
מטגנים את הכרוב  כ -10 דקות עד שהוא מתרכך, ומתבלים בלימון ובחומץ.
מוסיפים לסיר את הפסטה ואת כוס מי הבישול שלה, ובוחשים היטב.
מגישים מיד!

ערך תזונתי למנה (כוס פסטה לאחר בישול עם הרוטב)

215 קלוריות, 39.5 גרם פחמימות (35 גרם לספירת פחמימות, בהפחתת הפחמימות שמקורן בירקות), 5.8 גרם חלבון, 4 גרם שומן, 205 מ"ג אשלגן, 96 מ"ג זרחן, 15 מ"ג נתרן.
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף ל - 2 פרוסות לחם ושליש.
כל מנה עם הרוטב מהווה גם תחליף למנת ירק דל אשלגן.

בתאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה