יום שלישי, 26 באוגוסט 2014

עוגת ענבים

יותר ויותר אני מוצאת שאחת הדרכים הנוחות והבטוחות לאכול פירות בתפריט מוגבל אשלגן, במיוחד את העשירים ביותר באשלגן, כמו בננות או פירות קיץ, היא דווקא בתוך.... עוגה! ניתן להשתמש בכמות קטנה יחסית של פרי, המתערבב עם יתר הרכיבים, ובכך כמות האשלגן למנה היא סבירה, ועדיין אפשר להנות מניחוח  הפרי. על ידי החלפת הסוכר במתכון בממתיק מלאכותי מתקבלת גם כמות פחמימות סבירה למנה עבור אנשים עם סוכרת.

את המתכון המקורי לעוגת הענבים ראיתי בעיתון זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות, במדור של מאיה מרום. לאחר מספר שיפוצים להתאמת המתכון לאנשים עם מחלת כליות וסוכרת, הרי הוא לפניכם. יש אפשרות להכין גרסה דלת סוכר ושומן עבור אנשים עם סוכרת ו/או הרוצים להמנע מצריכה קלורית גבוהה (על ידי החלפת הסוכר בממתיק מלאכותי והפחתת כמות השמן במתכון למחצית), גרסה דלת סוכר אך עשירת קלוריות (עם החלפת הסוכר בממתיק מלאכותי, אך השארת כמות השמן המקורית), או גרסה רגילה עם כל כמות השמן והסוכר הרשומה. במתכון המקורי יש גביע שמנת או יוגורט, אני שדרגתי את המתכון עם.... כוס מים! יוגורט ושמנת עשירים מאוד באשלגן וזרחן, אז למה לא "לחסוך" קצת. הטעם מצוין גם כך, באחריות.

עוגת ענבים

מתכון של מאיה מרום מהעיתון ידיעות אחרונות, הותאם לאנשים עם מחלת כליות וסוכרת. מתאים גם למטופלים בדיאליזה.

המצרכים (2 תבניות אינגליש קייק, 16 מנות)

כוס מים
כוס שמן קנולה (או חצי כוס לגרסה מופחתת קלוריות)
1.5 כוסות סוכר (או כוס ממתיק מלאכותי לאפיה, במתיקות מקבילה לכוס סוכר)
3 ביצים
כפית תמצית וניל
ענבים ללא חרצנים - אשכול בינוני (40 ענבים, 170 גרם)  קצוצים גס. לקבלת עוגה צבעונית יותר  מומלץ להשתמש בענבים סגולים
3 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את המים, השמן (חצי כוס עד כוס), הסוכר (או הממתיק), הביצים והוניל. מוסיפים את הקמח והענבים  ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את העיסה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות, ואופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.



העוגה בגרסה מופחתת שומן וסוכר (את הגרסה הרגילה לא צריך לנסות,
עם הרבה שמן וסוכר זה בטח טעים... :))

פרוסת עוגה בגרסה מופחתת שומן וסוכר



ערך תזונתי לפרוסה


גרסה מופחתת שומן וסוכר

150 קלוריות, 17 גרם פחמימות, 3.4 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 55 מ"ג אשלגן, 60 מ"ג זרחן, 128 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל פרוסה מהווה תחליף לפרוסת לחם (בכמות הפחמימות).


גרסה מופחתת סוכר

200 קלוריות, 17 גרם פחמימות, 3.4 גרם חלבון, 12.6 גרם שומן, 55 מ"ג אשלגן, 60 מ"ג זרחן, 128 מ"ג נתרן.


גרסה רגילה (עם שמן וסוכר)

256 קלוריות, 32 גרם פחמימות, 3.4 גרם חלבון, 12.6 גרם שומן, 55 מ"ג אשלגן, 60 מ"ג זרחן, 128 מ"ג נתרן.



הצעת הגשה:  ליד הקפה או התה.

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה