יום שבת, 30 באוגוסט 2014

ספיישל סלטים ועוד סלט ירוק פריך

הצורך בהגבלת אשלגן, הקיים כמעט תמיד במקרה של פגיעה בתפקוד הכליות, מגביל מאוד את כמות הירקות והפירות היומית הניתנת לצריכה. דניאלה, מטופלת דיאליזה צעירה ונמרצת, חובבת סלטים מושבעת, שואלת: איזה סלטים אני יכולה לאכול עכשיו? אז דניאלה, הנה סלט מענין וידידותי לכליות שנתקלתי בו השבוע, מוקדש במיוחד בשבילך, וכמובן לא רק :).
המתכון פורסם במדור של מאיה מרום בעיתון זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות.

ורגע לפני שעוברים למתכון, במיוחד בשבילך דניאלה מקבץ של כל הסלטים והרטבים לסלט שפורסמו עד כה כאן בבלוג:

סלט בניחוח אפרסק
סלטים למנגל
תזונתון על סלטים ורטבים
סלט ירוק אדום
סלט נבטים
סלטים עם חומץ
ויניגרט מייפל וסלט ירוק
סלט ברוקולי
צזיקי
סלט פסטה
רוטב ויניגרט קלאסי
סלט מלפפונים
ויניגרט דבש ותה ירוק
סלט כרוב וחמוציות
בצל סגול כבוש
פלפלים קלויים בתחמיץ
מלפפונים חמוצים


סלט ירוק פריך

מתכון של מאיה מרום מהעיתון זמנים מודרניים, הותאם לתפריט ידידותי לכליות.
מתאים לאנשים עם מחלת כליות ללא דיאליזה, מטופלי דיאליזה ואנשים עם סוכרת.

המצרכים (6 מנות, 4 כפות למנה)

2 קישואים, רצוי זוקיני, קטנים/בינוניים, קלופים (200 גרם לאחר הקילוף)
2 מלפפונים בינוניים
תפוח ירוק
30 עלי בזיליקום
מיץ מלימון אחד
רבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
100 גרם גבינת ריקוטה 5%

אופן ההכנה

קוצצים גס את הקישואים, המלפפונים והתפוח.
שמים בקערה, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
מפזרים מלמעלה את גבינת הריקוטה, ומגישים מיד.

ערך תזונתי למנה (4 כפות)

45 קלוריות, 6.5 גרם פחמימות, 2.3 גרם חלבון, 1 גרם שומן, 214 מ"ג אשלגן, 40 מ"ג זרחן, 123 מ"ג נתרן.

בתאבון!!




מוכן להגשה

מנה -  4 כפות


מקרובבב....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה