יום שישי, 29 באוגוסט 2014

קבב טונה

אנשים רבים הסובלים מחלת כליות בדרגות שונות, כולל מטופלים בדיאליזה, מתקשים לאכול עוף או בשר. לעתים דגים, וטונה בפרט, מתקבלים טוב יותר. בנסיון לעמוד בכמויות החלבון הגבוהות הדרושות למטופלי דיאליזה, טונה הופכת פעמים רבות למאכל קבוע בתפריט. גם עבור מטופלים ללא דיאליזה הטונה יכולה להוות מקור טוב לחלבון איכותי. אז אחרי שאכלתם סלט טונה, כריך טונה  וסתם כך טונה, מה דעתכם לנסות קבב טונה?

קבב טונה

המתכון המקורי של סטארקיסט, הותאם לדרישות התפריט במחלת כליות.
מתאים לאנשים המטופלים בדיאליזה, לאנשים עם מחלת כליות ללא דיאליזה, ולאנשים עם סוכרת. יש להתאים את הכמות הנאכלת לרמת החלבון הרצויה בתפריט (בעזרת  הדיאטנית).

המצרכים (12 קבבים, 3 קבבים למנה)


לתערובת הקבב
2 קופסאות טונה 5% 160 גרם, מסוננות
2 כפות קמח
1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות (80 גרם)
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
ביצה שלמה
כפית שמן זית או קנולה
פלפל שחור לפי הטעם

2 כפות שמן זית או קנולה לטיגון

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים (פרט לשמן לטיגון).
יוצרים קבבים קטנים באורך כ -4 ס"מ.
מחממים את השמן לטיגון במחבת גדולה, ומטגנים את הקבבים כשמונה דקות (2 דקות מכל צד, 4 צדדים).
מניחים על נייר סופג.




הקבבים לפני הטיגון
הקבבים המוכנים רגע לפני שנטרפו...

ערך תזונתי לקבב 

60 קלוריות, 1.8 גרם פחמימות, 5.6 גרם חלבון, 3.1 גרם שומן, 44 מ"ג זרחן, 72 מ"ג אשלגן, 70 מ"ג נתרן.

אילו שינויים נעשו במתכון על מנת להתאימו בצורה טובה יותר לדרישות התפריט במחלת כליות?
במקום 2 חלמונים במתכון המקורי - ביצה שלמה ועוד כפית שמן, לחסכון בזרחן.
השמטה של תוספת המלח לתערובת - בטונה עצמה יש די והותר...
הגדרה מדויקת של כמות הפלפל והפטרוזיליה - על מנת לשלוט בכמות האשלגן.

בתאבון!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה