יום שני, 20 ביוני 2016

סלט גזר מרענן

סלט מרענן יכול להיות מצרך נדרש בתזונה המותאמת למחלת כליות, שהיא ברוב המקרים דלת אשלגן. לאחרונה נתקלתי במתכון ידידותי לכליות לסלט כזה במדור האוכל של נירה רוסו בידיעות אחרונות.

מה הופך אותו לידידותי לכליות?


  1. שימוש בחמוציות, הדלות באשלגן.
  2. שימוש בגזר, שהוא ירק  שניתן להשרותו  למספר שעות במים פושרים מבלי לפגוע במרקמו, ובכך להקטין את כמות האשלגן שבו. 
  3. שימוש במגוון רחב של תבלינים, המייתר את השימוש המלח.

להלן המתכון, בהשראת  המדור של נירה רוסו במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות, מאי 2016.

סלט גזר מרענן

המצרכים (5 מנות, כל מנה 3 כפות)


3 גזרים בינוניים (300 גרם), חתוכים לרצועות דקות
חצי כוס חמוציות (60 גרם)
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה (10 גבעולים, 15 גרם)
כף שמן זית
חצי כפית שמן שומשום (לא חובה)
2 כפות סילאן (או 2 כפיות ממתיק "ללא סוכר")
2 כפות מיץ לימון
2 כפות חומץ
כפית שום כתוש
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור
לאוהבי החריף: רבע כפית פלפל חריף גרוס


הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים , וממתינים שעה לספיגת הטעמים.

טיפ להפחתת האשלגן בסלט

הגזר הוא ירק קשה, שמתאים להשריה במים. לאחר החיתוך לרצועות, מומלץ להשרות את הגזר במים פושרים למספר שעות (רצוי כארבע שעות) להפחתת כמות האשלגן שבו.




סלט גזר מרענן - מנה (3 כפות)


ערך תזונתי למנה (ללא סילאן)

84 קלוריות, 14 גרם פחמימות (10 גרם ללא הגזר), 1 גרם חלבון, 2.4 גרם שומן, 25 מ"ג זרחן, 227 מ"ג אשלגן, 44 מ"ג נתרן.


ערך תזונתי למנה (עם סילאן)

100 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 2.4 גרם שומן, 25 מ"ג זרחן, 227 מ"ג אשלגן, 44 מ"ג נתרן.

הערות

כמות האשלגן המופיעה בחישוב הערך התזונתי היא ללא השריה של הגזר. ההשריה צפויה להוריד כ -50 מ"ג אשלגן למנה.
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה (עם ממתיק) מהווה תחליף לכפרוסת לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה