יום שישי, 7 ביוני 2013

עונת המלפפונים

מלפפון - אחד הירקות הנפוצים בתפריט הישראלי, ולמרבה השמחה גם תופס מקום של כבוד בתפריט של אנשים עם מחלת כליות. לזכותו נזקפת היותו ירק דל יחסית באשלגן, מה שמאפשר לשלב אותו בסלט, בכריכים, וכחמוצים ביתיים ללא מלח (מתכון בפוסט "כולם רוצים חמוצים 2 - המלפפונים של זיוה"). גוון נוסף להכנת המלפפונים הוא כסלט מלפפונים בתחמיץ, בסגנון שנהוג להכין בתיבול חומץ ושמיר. להלן מובא מתכון לסלט מלפפונים ופרג, שפורסם ממש היום במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במדור של נירה רוסו. המתכון הובא למדור מתוך "ספר המתכונים" של אוטולונגי ותמימי, ספר על בישול ים תיכוני שתורגם לעברית. את הטעם נותנים לסלט בין היתר הפלפל החריף, החומץ והכוסברה, המייתרים את השימוש במלח. סלט זה יכול גם להוות תחליף לחמוצים המסורתיים העשירים במלח. טיפ לרוצים להוריד ממשקלם: נמצא כי פלפל חריף עשוי לעזור במעט בשריפת הקלוריות - אז הרי לכם עוד יתרון למתכון של הסלט. יחד עם זאת מי שרוצה לרזות מומלץ שיפחית מעט מכמות השמן המקורית. בישול ים תיכוני וידידותי לכליה - והנה המתכון:


סלט מלפפונים ופרג


המצרכים (6 מנות)

6 מלפפונים בינוניים
2 פלפלים אדומים חריפים טריים , פרוסים דק
3 כפות כוסברה, קצוצה גס
רבע כוס חומץ בן יין לבן או חומץ אורז
חצי כוס שמן קנולה
2 כפות פרג
2 כפות סוכר (או ממתיק מלאכותי בכמות שוות ערך)
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

מסירים את קצות המלפפונים, וחותכים בזווית, לפרוסות בעובי 1 ס"מ ובאורך 3-4 ס"מ.
מערבבים את כל החומרים בקערה. בעזרת הידיים מספיגים את הטעמים בעדינות במלפפונים.


ערך תזונתי למנה (עם סוכר)

196 קלוריות,  1.3 גרם חלבון, 9 גרם פחמימות, 18 גרם שומן, 195 מ"ג אשלגן, 50 מ"ג זרחן, 7 מ"ג נתרן.

המתכון מתאים לאנשים עם מחלת כליות וכן למטופלים בדיאליזה. כל מנה מהווה תחליף למנת ירק בתפריט היומי וכן לשומן. אין לאכול ללא הגבלה אלא לפי המלצת הדיאטנית.
לאנשים עם סוכרת - מומלץ בהכנה עם ממתיק, ואז מכיל 177 קלוריות למנה, ואינו מכיל פחמימות שיש לספור אותן. בהכנה עם סוכר כל מנה מהווה תחליף לשליש פרוסת לחם (5 גרם פחמימות).

בתאבון!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה