יום שישי, 6 בספטמבר 2013

פשטידת קישואים? תמיד טעים!

כאשר מחפשים מה להכין לארוחת ערב קלה, לאורחים בסוכה, או לתקופת "אחרי החגים". עם תום ארוחות החג הכבדות, תמיד נעים להתרענן עם פשטידת ירקות קלילה. ובעצם, כל יום מתאים לפשטידת קישואים ריחנית!  זוהי גם עוד דרך לשלב את הקישואים, הדלים יחסית באשלגן, בתפריט היומי. מה עוד הופך את המתכון למתאים עבור אנשים עם מחלת כליות ?

הקישואים, עליהם מבוססת הפשטידה, הינם כאמור ירק דל יחסית באשלגן.  צורת ההכנה, הכוללת גירור דק וסחיטה של הקישואים, מביאה בנוסף להוצאה של חלק מהאשלגן המצוי בקישוא. אגב, ערך האשלגן המופיע  בחישוב הערכים התזונתיים בהמשך אינו כולל הפחתה זו, היות ולא קיימים נתונים על הכמות המדוייקת היוצאת בסחיטה. יחד עם זאת, הקישואים אינם נטולי אשלגן, וצריכתם אינה ללא הגבלה עבור מי שצריך לשמור על תפריט דל אשלגן.
הבצל והשום מתבלים את הפשטידה מבלי לתרום כמות גדולה של אשלגן, ומפחיתים את הצורך בשימוש במלח ו/או באבקת מרק הנהוג במתכונים רבים. כך גם תוספת הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
קמח לבן מכיל פחות אשלגן וזרחן לעומת הקמח המלא, לכן מומלץ להשאירו כך ולא "לשדרג" לקמח מלא כפי שמומלץ לעתים בחלק מהמתכונים.
אבקת אפיה, סודה לשתיה ו/או קמח תופח מביאים לתוספת מלח ו/או זרחן למתכון. בפשטידות שאינן אמורות לתפוח באופן מיוחד עדיף להשתמש בקמח רגיל ולא להוסיף אבקת אפיה או סודה לשתיה. 
שימוש מופחת בחלמוני הביצה והוספת חלבוני ביצה במקומם מפחית את כמות הזרחן במתכון ומעשיר אותו בחלבון איכותי. 
אך מכל התיאוריות לא תצא פשטידה, צריך להפשיל שרוולים ולעבודה:

המצרכים (12 מנות)

5 קישואים בינוניים (1 ק"ג)
1 בצל בינוני
כוס וחצי קמח לבן
חצי כוס שמן זית
ביצים
2 חלבוני ביצה
כוס וחצי מים
3 שיני שום כתושות
פלפל שחור לפי הטעם
אגוז מוסקט לפי הטעם


אופן הכנה

מגררים את הקישואים דק וסוחטים את עודף הנוזלים.
קוצצים דק  את הבצל.
מערבבים את כל החומרים, ומעבירים לתבנית פיירקס משומנת.
אופים כשעה בחום בינוני (180 מעלות) או עד שהפשטידה מזהיבה.

פשטידת הקישואים של לילך: "נעלמת" מהר כלכך!!


ערך תזונתי למנה (12 מנות)

175 קלוריות, 5 גרם חלבון, 16 גרם פחמימות, 10 גרם שומן, 267 מ"ג אשלגן, 69 מ"ג זרחן, 27 מ"ג נתרן. 
המתכון מתאים לאנשים עם מחלת כליות כולל בדיאליזה, יש להתייעץ עם הדיאטנית לגבי הכמות האישית המומלצת לאכילה. 
מתאים  לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לפרוסת לחם.
מנת פשטידה הינה תחליף למנת ירק עבור מי ששומרים על תפריט דל אשלגן. 

בתאבון!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה