כל אמא יודעת, ברוקולי הוא ירק על. גם בספרות הרפואית הוא נחקר בהקשר של תרומה למניעה של סרטן מסוגים שונים, מניעת מחלת האלצהיימר, קטרט, מומים מולדים וכיבים. לאחרונה נמצא גם שהוא עשוי לסייע לסובלים מדלקת פרקים (ארתריטיס). ניתן ורצוי לשלב את הברוקולי בתפריט המותאם לאנשים עם אי ספיקת כליות כולל למטופלים בדיאליזה. לאחר בישול במים, ובעיקר אם משתמשים בברוקולי הקפוא, כמותו של האשלגן סבירה. מה גם שברוקולי קפוא יש כל השנה... חשוב להפריד היטב את פרחי הברוקולי, ובמידת האפשר לחתוך אותם לפני הבישול במים, על מנת לאפשר יציאה רבה ככל האפשר של אשלגן ממנו אל מי הבישול.
כל מה שנדרש כעת הוא מתכון טעים שכולל בישול של הברוקולי, וללא תוספת מרכיבים התורמים למאכל תוספת של מלח, זרחן או אשלגן יתר על המידה. ואם אפשר, מרכיבים התורמים לבריאות! כל הנ"ל נמצא בסלט הרענן הזה, עם שום, לימון, חומץ ושמן זית, שכל אחד מהם ידוע בתכונותיו הבריאות גם כן.
המתכון המקורי מהאתר רוטב, כולל סרטון הדגמה של אופן ההכנה למעוניינים.
המתכון עבר התאמה לדרישות התפריט של אנשים עם מחלת כליות.
המצרכים (6 מנות, כל מנה 3/4 כוס)
חותכים את הברוקולי לפרחים וגבעולים, וחותכים כל פרח וכל גבעול לארבע.
מרתיחים סיר עם מים, ומכניסים לתוכו את הברוקולי למשך 5-6 דקות.
הברוקולי צריך להישאר מעט קשה.
מוציאים את הברוקולי מהמים הרותחים למסננת ומשם מיד למים קרים.
לאחר מספר דקות, מעבירים את הברוקולי למסננת לייבוש.
מכינים בקערה 3 שיני שום טרי כתוש, 2 כפות מיץ לימון ועוד שתי כפות חומץ.
מוסיפים חרדל שמן זית ופלפל, ומערבבים היטב .
מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב.
ניתן להגיש מיד או לשים במקרר למשך שעה.
מגישים קר, מי שרוצה אפשר להוסיף שבבי צ'ילי לפני ההגשה.
122 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 206 מ"ג אשלגן, 73 מ"ג זרחן, 21 מ"ג נתרן.
כל מנה מהווה תחליף למנת ירק בתפריט היומי.
מתאים לאנשים עם סוכרת.
שיהיה יום ירוק ובתאבון!
כל מה שנדרש כעת הוא מתכון טעים שכולל בישול של הברוקולי, וללא תוספת מרכיבים התורמים למאכל תוספת של מלח, זרחן או אשלגן יתר על המידה. ואם אפשר, מרכיבים התורמים לבריאות! כל הנ"ל נמצא בסלט הרענן הזה, עם שום, לימון, חומץ ושמן זית, שכל אחד מהם ידוע בתכונותיו הבריאות גם כן.
סלט ברוקולי איטלקי
המתכון המקורי מהאתר רוטב, כולל סרטון הדגמה של אופן ההכנה למעוניינים.המתכון עבר התאמה לדרישות התפריט של אנשים עם מחלת כליות.
המצרכים (6 מנות, כל מנה 3/4 כוס)
אופן ההכנה
חותכים את הברוקולי לפרחים וגבעולים, וחותכים כל פרח וכל גבעול לארבע.
מרתיחים סיר עם מים, ומכניסים לתוכו את הברוקולי למשך 5-6 דקות.
הברוקולי צריך להישאר מעט קשה.
מוציאים את הברוקולי מהמים הרותחים למסננת ומשם מיד למים קרים.
לאחר מספר דקות, מעבירים את הברוקולי למסננת לייבוש.
מכינים בקערה 3 שיני שום טרי כתוש, 2 כפות מיץ לימון ועוד שתי כפות חומץ.
מוסיפים חרדל שמן זית ופלפל, ומערבבים היטב .
מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב.
ניתן להגיש מיד או לשים במקרר למשך שעה.
מגישים קר, מי שרוצה אפשר להוסיף שבבי צ'ילי לפני ההגשה.
ערך תזונתי למנה (3/4 כוס)
122 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 206 מ"ג אשלגן, 73 מ"ג זרחן, 21 מ"ג נתרן.
כל מנה מהווה תחליף למנת ירק בתפריט היומי.
מתאים לאנשים עם סוכרת.
שיהיה יום ירוק ובתאבון!
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק