פנקייק. אולי הוא נתפס כמאכל שילדים אוכלים? זוכרים מתי הכנתם פנקייק לאחרונה? אולי תשקלו לשלב פנקייק בתפריט שלכם. לארוחת ערב קלה, לבוקר שבת, לארוחת מנחה וסתם כשמתחשק... אם רוצים גוון ללחם, משהו חמים לחורף, הפנקייק הוא התשובה!
המתכון מהיר הכנה, ובקלות ניתן להפוך אותו לדל זרחן, ובכך ידידותי יותר לכליות. לצורך הפחתת הזרחן נמנעים משימוש בחלמוני הביצה ובחלב, ומפחיתים את כמות אבקת האפיה. שלושת המרכיבים הללו הם עשירים בזרחן ו"מקפיצים" את כמותו בפנקייק. ואיך הטעם עם כל השינויים האלה אתם שואלים? 4 ילדות בגילאי 4-7 טרפו אותם ולא השאירו פירור. והמבין יבין.
מתאים גם לאנשים עם סוכרת, כאשר כל פנקייק מחליף למעשה כפרוסת לחם בתפריט (מבחינת כמות הפחמימות).
למתכון נוסף לפנקייק על בסיס מעדן דניאלה או גבינה לבנה לחצו כאן
הפנקייק לא נאכל לבד בדרך כלל, אלא נהוג למרוח עליו תוספת כלשהי. מה כדאי לשים על הפנקייק? פעמים רבות אוכלים אותו עם תוספת מתוקה כגון סירופ מייפל או שוקולד, אך אצלנו בבית אוכלים אותו דווקא עם גבינה לבנה או קוטג'. זהו שילוב טעים מאוד ומומלץ במיוחד עבור מטופלי דיאליזה הזקוקים להעשרת חלבון, וכן לאנשים עם סוכרת שלא רוצים להעמיס סוכר מיותר בתפריט.
כפית אבקת אפיה (במקום 2 במתכון המקורי)
כוס מים (במקום כוס חלב)
4 חלבוני ביצה (במקום 2 ביצים גדולות)
כף גדושה סוכר
50 גרם חמאה רכה
כפית תמצית וניל
מפרידים את החלבונים מהחלמונים.
ממיסים את החמאה במיקרוגל (כ -30 שניות).
בקערה נפרדת טורפים את חלבוני הביצה עם החמאה המומסת. מוסיפים גם את המים ותמצית הוניל.
מערבבים את החומרים היבשים והרטובים לקבלת תערובת חלקה.
משהים את התערובת לחצי שעה במקרר.
מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הדבקות (נון סטיק, כמו טפלון). כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה מהבלילה בעזרת מצקת (מצקת קטנה שלמה או חצי מצקת גדולה). מחכים עד שמופיעות בועות קטנות על הפנקייק, ואז הופכים אותו לטיגון נוסף של כדקה.
ה"חיסכון" העיקרי שמביאים השינויים במתכון הוא בכמות הזרחן בפנקייקים. ללא הפחתת החלמונים, החלב ואבקת האפיה היינו מקבלים 70 מ"ג זרחן לכל פנקייק, יותר מכפול.
לאנשים עם סוכרת - כל פנקייק מהווה תחליף לפרוסת לחם מבחינת כמות הפחמימות.
המתכון מהיר הכנה, ובקלות ניתן להפוך אותו לדל זרחן, ובכך ידידותי יותר לכליות. לצורך הפחתת הזרחן נמנעים משימוש בחלמוני הביצה ובחלב, ומפחיתים את כמות אבקת האפיה. שלושת המרכיבים הללו הם עשירים בזרחן ו"מקפיצים" את כמותו בפנקייק. ואיך הטעם עם כל השינויים האלה אתם שואלים? 4 ילדות בגילאי 4-7 טרפו אותם ולא השאירו פירור. והמבין יבין.
מתאים גם לאנשים עם סוכרת, כאשר כל פנקייק מחליף למעשה כפרוסת לחם בתפריט (מבחינת כמות הפחמימות).
למתכון נוסף לפנקייק על בסיס מעדן דניאלה או גבינה לבנה לחצו כאן
מה שמים על הפנקייק?
הפנקייק לא נאכל לבד בדרך כלל, אלא נהוג למרוח עליו תוספת כלשהי. מה כדאי לשים על הפנקייק? פעמים רבות אוכלים אותו עם תוספת מתוקה כגון סירופ מייפל או שוקולד, אך אצלנו בבית אוכלים אותו דווקא עם גבינה לבנה או קוטג'. זהו שילוב טעים מאוד ומומלץ במיוחד עבור מטופלי דיאליזה הזקוקים להעשרת חלבון, וכן לאנשים עם סוכרת שלא רוצים להעמיס סוכר מיותר בתפריט.
פנקייק ידידותי לכליות - רגע לפני שנטרף בבית משפחת רוזנברג |
המצרכים (12 מנות)
כוס וחצי קמח לבן (200 גרם)כפית אבקת אפיה (במקום 2 במתכון המקורי)
כוס מים (במקום כוס חלב)
4 חלבוני ביצה (במקום 2 ביצים גדולות)
כף גדושה סוכר
50 גרם חמאה רכה
כפית תמצית וניל
הוראות הכנה
מערבבים את החומרים היבשים בקערה (קמח, אבקת אפיה, סוכר).מפרידים את החלבונים מהחלמונים.
ממיסים את החמאה במיקרוגל (כ -30 שניות).
בקערה נפרדת טורפים את חלבוני הביצה עם החמאה המומסת. מוסיפים גם את המים ותמצית הוניל.
מערבבים את החומרים היבשים והרטובים לקבלת תערובת חלקה.
משהים את התערובת לחצי שעה במקרר.
מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הדבקות (נון סטיק, כמו טפלון). כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה מהבלילה בעזרת מצקת (מצקת קטנה שלמה או חצי מצקת גדולה). מחכים עד שמופיעות בועות קטנות על הפנקייק, ואז הופכים אותו לטיגון נוסף של כדקה.
ערך תזונתי למנה
104קלוריות, 14 גרם פחמימות, 3 גרם חלבון, 3.5 גרם שומן, 40 מ"ג אשלגן, 29 מ"ג זרחן, 71 מ"ג נתרן.ה"חיסכון" העיקרי שמביאים השינויים במתכון הוא בכמות הזרחן בפנקייקים. ללא הפחתת החלמונים, החלב ואבקת האפיה היינו מקבלים 70 מ"ג זרחן לכל פנקייק, יותר מכפול.
לאנשים עם סוכרת - כל פנקייק מהווה תחליף לפרוסת לחם מבחינת כמות הפחמימות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה