יום שבת, 5 באפריל 2014

קצפיות מהירות הכנה - לפסח ולכל השנה

קצפיות - עוגיות קלילות ופריכות - מהירות הכנה וידידותיות לכליות. מבוססות על חלבוני ביצה וסוכר - מרכיבים דלי אשלגן וזרחן. להפחתת כמות הסוכר עבור אנשים עם סוכרת - אפשר להחליף חלק מהסוכר בממתיק מלאכותי. הקצפיות אינן עשירות בחלבון בבסיסן, מה שהופך אותן מתאימות גם לאנשים הזקוקים לתפריט דל חלבון, בשלבים טרום הדיאליזה. למטופלי דיאליזה המעוניינים להעשירן בחלבון ניתן להוסיף להן אבקת חלבון. העוגיות כשרות לפסח, אך מתאימות כמובן גם לכל ימות השנה.

ובנימה אישית ברצוני לציין כי את המתכון הזה קיבלתי מהדיאטנית הנפלאה בת שבע אנגל, דיאטנית נפרולוגית ותיקה ומנוסה, שהעתירה מהידע הרחב שלה ומרוחב ליבה על מטופליה וגם עלי, כדיאטנית צעירה בתחום. בת שבע נפטרה לאחרונה לאחר מאבק במחלה קשה, והייתי רוצה להקדיש את הפוסט הזה לזכרה.





קצפיות בת שבע 

המצרכים (45 קצפיות, 9 מנות של 5 עוגיות)

4 חלבוני ביצה
1 כוס סוכר (או חצי כוס סוכר וחצי כוס ממתיק "כמו סוכר")
1 כפית מיץ לימון
חצי כפית תמצית וניל
להעשרת חלבון למעונינים - 2 כפות אבקת חלבון (להשיג בבתי המרקחת - התייעצו עם הדיאטנית למידע נוסף)

אופן ההכנה


מקציפים את החלבונים, וכשהקצף מתעבה מוסיפים בהדרגה את הסוכר, הממתיק (אם מכינים עם ממתיק), הלימון והווניל.

ממשיכים להקציף כ - 10 דקות עד שנוצר קצף חזק מאוד.

למוסיפים אבקת חלבון - מבליעים בקצף בעדינות תוך בחישה בכף עץ את אבקת החלבון.

יוצרים את העוגיות בעזרת 2 כפות (ממלאים כף אחת בקצף, ומורידים אותו לתבנית בעזרת הכף השניה), או באמצעות שקית זילוף, ומניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה. אופים בחום של 110 מעלות למשך שעה, או עד שהקצפיות מזהיבות.
מכבים את התנור ומשאירים לשעה נוספת. שומרים בכלי סגור היטב, מומלץ לאחסן במקפיא.


ערך תזונתי למנה - 5 עוגיות - עם סוכר, ללא אבקת חלבון

80 קלוריות, 1.9 גרם חלבון, 18.6 גרם פחמימות, 0 גרם שומן, 2.5 מ"ג זרחן, 28 מ"ג אשלגן, 28 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי למנה - 5 עוגיות - עם ממתיק, ללא אבקת חלבון

50 קלוריות, 11 גרם פחמימות, 1.9 גרם חלבון, 0 גרם שומן, 2.5 מ"ג זרחן, 28 מ"ג אשלגן, 28 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת - כל מנה עם ממתיק מהווה תחליף לשני שליש פרוסת לחם מבחינת כמות הפחמימות.
אם רוצים להכין ללא ממתיק - כל 4 עוגיות עם סוכר מהוות תחליף לפרוסת לחם מבחינת כמות הפחמימות.

הכנה עם אבקת חלבון תוסיף עוד כ -2 גרם חלבון למנת עוגיות, בתלות באבקת החלבון בה משתמשים.

בתאבון!!

2 תגובות:

  1. ריגשת אותנו מאוד בנימה האישית שבה בחרת להקדיש את הפוסט לאמנו.
    תודה רבה,
    אור-לי שרגא (אנגל)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אור-לי
      תודה רבה לך על תגובתך.
      זכרה של אמך יקר לי מאוד
      בברכה, טל

      מחק