יום שני, 2 במרץ 2015

סלט מהחתונות: סלט כרוב ועוף מתקתק

לאחרונה השתתפתי בחתונה של קרובי משפחה. בזמן הסעודה (שנמשכת למען האמת רוב האירוע...), בשלב הישיבה ליד השולחנות, טעמתי סלט שערב לחיכי במיוחד. זה היה סלט כרוב שבין עליו הסתתרו... חתיכות עוף! בשילוב סלרי וחמוציות, ברוטב לבנבן (זה מה שהצלחתי לנחש מהרכב המנה). מיד יידעתי את כל יושבי השולחן: הסלט הזה ידידותי לכליות! הם לא כל כך הבינו מה אני רוצה (או אולי היתה זו אשמת המוסיקה החזקה?),  אני בכל מקרה מיהרתי לבקש מהמלצר שישיג לי את המתכון מהשף.
המלצר הבטיח להביא, אך בסופו של דבר לא הסתייע...
לפיכך המתכון להלן הוא פרי נסיון משותף של כל בני המשפחה לשחזר את המתכון מטעימה בלבד.
מוזמנים לנסות!



הסלט המקורי בחתונה


המצרכים (5 מנות, 4 כפות למנה)


רבע כרוב קטן, קצוץ (250 גרם)
2 גבעולי סלרי בינוניים, קצוצים (60 גרם)
120 גרם עוף, איזה חלק שיש לכם בבית (לא איברים פנימיים), מבושל או מוקפץ , חתוך לקוביות
2 כפות חמוציות (25 גרם)

לרוטב

2 כפות מיונז (לייט או רגיל לפי הרצון)
מיץ מלימון בינוני
פלפל שחור לפי הטעם
כפית סוכר או 10 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי


אופן ההכנה

מערבבים את הכרוב עם הסלרי, העוף והחמוציות.
בקערית מערבבים את כל חומרי הרוטב, מוסיפים לסלט ומערבבים היטב.






הסלט לפי המתכון המשוחזר



ערך תזונתי למנה (4 כפות)

בהכנה עם מיונז לייט וממתיק מלאכותי


85 קלוריות, 7 גרם פחמימות (5 גרם למנה לסופרים פחמימות, בהפחתת הפחמימות מהירקות), 8 גרם חלבון, 2 גרם שומן, 69 מ"ג זרחן, 225 מ"ג אשלגן, 145 מ"ג נתרן.

בהכנה עם מיונז רגיל וסוכר

119 קלוריות, 7 גרם פחמימות (5 גרם למנה לסופרים פחמימות, בהפחתת הפחמימות מהירקות), 8 גרם חלבון, 6 גרם שומן, 69 מ"ג זרחן, 225 מ"ג אשלגן, 145 מ"ג נתרן.

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה