בצל הוא ירק עשיר בטעם גם כמות שהוא, ותוספת ההחמצה מוסיפה לו טעם נהדר. הבצל המוחמץ יכול להוות תחליף לחמוצים ותוספת נהדרת ליד המנה העיקרית, וכתוספת טעם ותבלין לכריכים או סלטים למשל.
מתכון בקלי קלות עם טעם נפלא בהשראת המדור של מאיה מרום בעיתון זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות.
המצרכים (10 מנות, כל מנה 8 טבעות בצל בינוניות, 40 גרם)
3 בצלים בינוניים (450 גרם סה"כ) סגולים או לבנים או שילובכוס חומץ רגיל
2 כפות סוכר (או ממתיק מלאכותי מתאים לבישול)
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון טרי (או לפי הטעם...)
צנצנת גדולה חסינת חום
אופן ההכנה
קולפים את הבצלים חותכים אותם לפרוסות. שמים את הפרוסות בצנצנת.מרתיחים את החומץ עם התבלינים בסיר, ומערבבים כחצי דקה עד שהסוכר והמלח מתמוססים.
יוצקים את התערובת על הבצלים, סוגרים את המכסה ומערבבים (תוך ניעור קל). ממתינים 10 דקות, ואפשר לאכול!
מה שנשאר שומרים במקרר...
בצל מומחמץ- לפני הוספת החומץ |
בצל מוחמץ - אחרי הוספת החומץ |
בצל מוחמץ - הגיע הזמן לאכול! |
ערך תזונתי למנה (40 גרם, 8 טבעות בצל בינוניות)
32 קלוריות, 6.7 גרם פחמימות, .0.4 גרם חלבון, 0 גרם שומן, 12 מ"ג זרחן, 72 מ"ג אשלגן, 50 מ"ג נתרן.הערות
- מתאים לאנשים עם סוכרת. כל מנה מהווה תחליף לשליש פרוסת לחם בכמות הפחמימות (מחצית מהן מקורן בבצל). ניתן להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי מתאים לבישול.
- כמות האשלגן במנה הסופית נמוכה יותר בזכות יציאת חלק מהאשלגן לחומץ. לכן לשומרים על תפריט דל אשלגן חשוב לא לצרוך את החומץ עצמו.
בתאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה