יום שני, 7 בנובמבר 2016

מאפינס תירס

תירס... עשיר בזרחן ואשלגן ומה לא...
אחת הדרכים לאכול מהמזונות הללו, העשירים בזה ובזה, היא "למהול" אותם במאכלים אחרים, וכך אוכלים מהם כמות קטנה יחסית, אך עדין נהנים מטעמם.
כך התגלגל הרעיון להכין מאפינס תירס. תוספת הקוטג' והביצים גם מעשירה את המנה בחלבון.
יצא טעים, רוצים לנסות?


מאפינס תירס 

המצרכים (24 יחידות)

2 גביעי קוטג', רצוי מופחת מלח (500 גרם סה"כ)
4 כפיות מיונז רגיל
6 ביצים
8 כפות שמן זית
כוס וחצי תירס קפוא*
כוס קמח לבן
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כוס גבינת עמק ( או צהובה אחרת שיש) מגורדת
פלפל שחור לפי הטעם


*בחירת סוג התירס

רצוי לבחור תירס קפוא, המכיל בד"כ פחות נתרן מהתירס המשומר.
מומלץ להרתיח אותו במים למשך כחמש דקות לפני הוספתו לתערובת, להפחתת כמויות האשלגן והזרחן שבו.


מאפינס תירס - חם מהתנור. מנה מומלצת - 2-3 יחידות

אופן ההכנה

מערבבים היטב את כל החומרים.
משמנים תבניות שקעים (או שמים גביעי נייר), ויוצקים לכל שקע מהתערובת עד שליש הגובה.
שמים בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות למשך כ -20-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.

ערך תזונתי למאפין (מנה מומלצת - 2-3 יחידות)

104 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 5 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 65 מ"ג זרחן, 44 מ"ג אשלגן, 95 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל 3 יחידות מהוות תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה