יום שלישי, 22 בנובמבר 2016

תבלין ריבת בצל

תבשיל מרוכז של בצל, המוסיף טעם נפלא כמעט לכל מאכל שתעלו בדעתכם, החל באורז וכלה בכריך. מסייע כתחליף למלח בתיבול המזון.
המתכון בהשראת המדור של מאיה מרום במוסף זמנים מודרניים של ידיעות אחרונות.

המצרכים (15 מנות, כל מנה כף בצל מבושל, 40 גרם)

1.5 ק"ג בצלים (7-8 בינוניים)
2 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף סוכר
3 כפות חומץ רגיל
2/3 כוס מים


אופן ההכנה

קולפים את הבצלים ופורסים דק.
מחממים את השמן בסיר גדול, ומוסיפים את הבצל.
מטגנים את הבצל 6-8 דקות על אש בינונית, עד שנפחו קטן והוא מתרכך.
מגבירים את האש ומטגנים תוך ערבוב מתמיד כחמש דקות, עד שהבצל מזהיב מעט.
מוסיפים את המלח והפלפל, ועוברים לאש קטנה למשך 20 דקות. מערבבים מדי פעם. בסופן הבצל צריך להיות רך ושחום.
מוסיפים את הסוכר, החומץ והמים.
עוברים לאש גבוהה ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.
וזה מוכן! מצננים ושומרים במקרר.


קילו וחצי בצל - לפני... הנפח לאחר הבישול 600 גרם





ריבת בצל. מנה - 1 כף (40 גרם)

ערך תזונתי לכף (40 גרם)

58 קלוריות, 9.7 גרם פחמימות (7.7 מהבצל), 0.9 גרם חלבון, 1.4 גרם שומן, 27 מ"ג זרחן, 146 מ"ג אשלגן, 41 מ"ג נתרן

הערות

  1. מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לשני שליש פרוסת לחם בכמות הפחמימות.
  2. בשונה מתבשילים בהם מבשלים את הירק במים ושופכים אותם, או משרים את הירק בתחמיץ (למשל בבצל מוחמץ), כאן כל האשלגן שהיה בבצל נשאר במנה הסופית. לכן יש לשים לב לכמות הנאכלת - כל כף מכילה כ - 150 מ"ג אשלגן, שהם תחליף למנת ירק בתפריט דל אשלגן. 
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה