יום שבת, 23 בינואר 2016

פשטידת ברוקולי ושלוש גבינות

הכל התחיל ביום המורה: ועד הכיתה ביקש מתנדבים להכנת פשטידה. אז החלטתי שלתמוך במורים זה חשוב, ועל הדרך להכין פשטידה שגם תהיה ידידותית לכליות.... היה לי ברוקולי קפוא בבית, ולכן הבחירה לא היתה קשה. פשטידת ברוקולי! הברוקולי ידוע בתכונותיו הבריאות, והוא גם מן הירקות הדלים יחסית באשלגן. לא נותר אלא למצוא מתכון מענין וגם קל. מצאתי מספר מתכונים מעניינים, ושילבתי ביניהם תוך  שיפוצים נרחבים להתאמה לדרישות התפריט הידידותי לכליות. אחד השינויים העיקריים הוא הרתחת הברוקולי במקום אידויו, על מנת לאפשר יציאה של אשלגן למי הבישול, ובכך להקטין את כמותו במנה הסופית. בנוסף שימוש בחלבון הביצה בלבד להקטנת כמות הזרחן במנה, ומאותה סיבה גם שמן זית במקום שמנת לבישול. לחסכון במלח: העדפת קוטג' מופחת מלח, והמנעות מהוספת מלח לפשטידה. יש כבר מספיק גם בלי... אז ניגש לעבודה:

פשטידת ברוקולי ושלוש גבינות


המצרכים (16 מנות)

חצי ראש ברוקולי טרי או חצי שקית ברוקולי קפוא (400 גרם), חתוך לפרחים קטנים ללא גבעולים
4 חלבוני ביצה
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג’ 5% (רצוי מופחת מלח)
1 חבילת גבינת כנען (500 גרם)
5 כפות שמן זית
2 כפות  פרמז’ן מגורד
4 כפות פרורי לחם
3 כפיות  שום כתוש קפוא
3-4 גבעולי בצל ירוק (100 גרם נטו)
פלפל שחור לפי הטעם
כפית שמן למריחת התבנית

אופן ההכנה


מבשלים את פרחי הברוקולי במים רותחים עד לריכוך קל.

מסננים את הברוקולי, מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר המצרכים.

מערבבים לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לתבנית פיירקס משומנת.

אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות 45 דקות.



זה עתה יצאה מהתנור...




פרוסה מוכנה לאכילה...

ערך תזונתי למנה

103 קלוריות, 3.5 גרם פחמימות , 9 גרם חלבון, 5.8 גרם שומן, 127 מ"ג זרחן, 135 מ"ג אשלגן, 159 מ"ג נתרן, 1 גרם סיבים תזונתיים.

מתאים לאנשים עם סוכרת.

בתאבון!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה