יום שבת, 9 בינואר 2016

עוגת גבינה ואוכמניות

בהמשך לסדנת הבישול עם פחות סוכר ומלח, נשארה לי עוד גבינת כנען בבית, וחיפשתי מתכון נחמד להכין ממנה. מה גם שהתנדבתי להכין עוגה ליום המורה בבית הספר...  בחיפושי הגעתי לאוסף מתכונים לשבועות באתר מאקו, ובו מתכון לעוגת גבינה ואוכמניות, ולא סתם אלא בחושה!  להלן המתכון המקורי. כמובן שערכתי מעט שינויים: במקום סוכר שמתי ממתיק מלאכותי "כמו סוכר", שיתאים גם לאנשים עם סוכרת. כמובן שאפשר לשים גם סוכר אם רוצים. במקום 4 ביצים שלמות שמתי 2 ביצים שלמות ועוד 4 חלבוני ביצה, כדי לחסוך בזרחן (המצוי בחלמון הביצה). במתכון רשום גבינת כנען או טוב טעם, לפי הנתונים המצויים בידי בגבינת כנען יש פחות זרחן, לכן העדפתי להשתמש בה. הגבינה בעוגה הופכת אותה לעשירה בחלבון ביחס לעוגה בחושה רגילה, יתרון עבור מטופלי דיאליזה. האוכמניות הן פרי דל באשלגן ועשיר ברכיבים תזונתיים, כך שכדאי לשלבו בתפריט. השאלה העיקרית: איך יצא? טעים! אז קדימה לעבודה:

עוגת גבינה ואוכמניות


המצרכים (2 תבניות אינגליש קייק, 20 מנות)


150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר או ממתיק "כמו סוכר"

4 ביצים (רצוי להחליף לשתי ביצים+ 4 חלבונחם כדי לחסוך בזרחן)

2 וחצי כוסות קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

350 גרם גבינת כנען או טוב טעם

200 גרם אוכמניות (קפואות, יש בסופר)


200 גרם אוכמניות

אופן ההכנה


1. במעבד מזון (אני ערבבתי בכף עץ) מערבלים את החמאה והסוכר (או הממתיק)  כ-3 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד לקבלת מרקם קרמי.


2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.


3. מוסיפים את החומרים היבשים למעבד מזון ומערבלים כ-3-4 דקות, עד שהתערובת אחידה.


4. מוסיפים את הגבינה והאוכמניות ומערבבים בעדינות בעזרת כף.

5. מעבירים את התערובת לתבניות אינגליש קייק משומנות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35 דקות. נועצים קיסם, וכשהוא יוצא יבש - מוציאים מהתנור.






ערך תזונתי למנה (פרוסת עוגה) עם סוכר

163 קלוריות, 20 גרם פחמימות, 4.4 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 74 מ"ג זרחן, 52 מ"ג אשלגן, 55 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי למנה (פרוסת עוגה) עם ממתיק מלאכותי

135 קלוריות, 12 גרם פחמימות, 4.4 גרם חלבון, 7 גרם שומן, 74 מ"ג זרחן, 52 מ"ג אשלגן, 55 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל פרוסת עוגה (עם ממתיק מלאכותי) מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.


בתאבון!!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה