יום חמישי, 17 ביולי 2014

עוגת הגבינה החלומית של זויה ושלומית

את המתכון המובא כאן יצרו ביחד אם ובת, זויה ושלומית. שלומית הגתה את המתכון המקורי, וזויה הוסיפה גרסה משלה. אנחנו קבלנו עוגה נהדרת, קלה להכנה, ידידותית לכליות, עשירה בחלבון איכותי אך לא במלחים למיניהם. אפשר להכין עם סוכר או עם ממתיק מלאכותי, להתאמה לאנשים עם סוכרת או למי שמעדיף לצרוך פחות סוכר. אז תודה רבה לזויה ושלומית, ולעבודה:

המצרכים (20 מנות)

לעוגה

750 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע 250 גרם גבינת ריקוטה 
1 כוס סוכר או ממתיק לאפיה "כמו סוכר"
כוס וחצי קמח תופח לבן
4 ביצים
2 כפות תמצית וניל
כוס (100 גרם) חמוציות 
קליפת לימון מגורדת (1 לימון)


לציפוי

1 גביע שמנת חמוצה 9%
2 שקיות סוכר וניל
1 חבילה (300 גרם) פירות יער קפואים מופשרים
מיץ מלימון אחד


אופן ההכנה


מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מערבבים בקערה את את כל מצרכי העוגה.
יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס מלבנית  בינונית או לתבנית אפיה חד פעמית משומנת.
אופים במשך כ -45 דקות, עד שהעוגה משחימה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
מוציאים את העוגה מהתנור  ומניחים לה להתקרר מעט, מכוסה במגבת.


העוגה יוצאת מהתנור

מכינים את הציפוי

מערבבים את השמנת עם 1 שקית סוכר וניל, ומורחים על העוגה, לאחר שהצטננה מעט. אפשר להשאיר רק את הציפוי הזה, או להוסיף את ציפוי הפירות:
מערבבים את פירות היער המופשרים עם שקית נוספת של סוכר וניל ומיץ הלימון, ומורחים מעל השמנת.
מקררים היטב במקרר לפני האכילה.



העוגה עם ציפוי השמנת
העוגה עם ציפי השמנת והפירות

הציפוי מקרוב


חבילת אוכמניות קפואות

האוכמניות מקרוב

בסופר יש הרבה סוגים של פירות יער לבחירה

באירופה לא צריך קפואים...

אפשר פשוט לקטוף...

ערך תזונתי לפרוסת עוגה עם ממתיק מלאכותי  (20 פרוסות בעוגה)

131 קלוריות, 14 גרם פחמימות, 7.7 גרם חלבון, 4.75 גרם שומן, 104 מ"ג זרחן, 101 מ"ג אשלגן, 214 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת. כל מנה מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.

ערך תזונתי לפרוסת עוגה עם סוכר

160 קלוריות, 22 גרם פחמימות, 7.7 גרם חלבון, 4.75 גרם שומן, 104 מ"ג זרחן, 101 מ"ג אשלגן, 214 מ"ג נתרן.

בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה