יום חמישי, 24 ביולי 2014

חינקלי גבינות

בהמשך למתכון לכיסוני הדובדבנים, להלן מתכון נוסף שלמדתי בסדנת הכיסונים עם השפית סבינה ולדמן (עוד על הסדנה ועל המתכון הראשון שהובא ממנה אפשר לקרוא כאן ). הפעם מדובר על כיסונים ממקור גיאורגי במילוי גבינות, מומלץ!!

המצרכים (כ -35 יחידות)

לבצק

1 כוס קמח חיטה לבן
חצי כוס מים רותחים
1 כף חמאה או שמן קנולה
1 חלמון - יש במתכון המקורי - אבל קיבלתי רשות מסבינה לוותר עליו. עדיף לוותר על מנת "לחסוך" בכמות הזרחן במנה (אני עשיתי בלי ויצא מצוין).
קורט מלח
רבע כוס קמח חיטה לבן

אופן ההכנה לבצק

מערבבים בקערה עמוקה כוס קמח עם המים הרותחים. מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לערבב. מוסיפים את רבע כוס הקמח הנוספת ולשים לקבלת בצק הומוגני וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה.

הבצק הולך למקרר

מכינים את המילוי:

המצרכים

100 גרם גבינה צפתית
200 גרם גבינת ריקוטה

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את את הגבינות בעזרת מזלג.

מכינים את החינקלי

מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד מניחים עטוף בנילון בצד, את השני מרדדים לעלה דק על משטח מקומח. חשוב להזיז את העלה מדי פעם על מנת לוודא שלא נדבק למשטח. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי ומקפלים  ליצירת כיסון. לפי המסורת הגיאורגית יש לעשות 19 קיפולים. את קצה הכיסון מהדקים כלפי מעלה. אפשר גם פשוט לקפל לחצי אם מסתבכים... מהדקים היטב את הקצוות, ומניחים על משטח מקומח (מומלץ להניח על מגבת מקומחת).  אם לא מבשלים מיד מומלץ להקפיא.

הגשה

מרתיחים מים בסיר גדול , ומבשלים את הכיסונים עד שהם צפים ועוד דקה נוספת,, 20 יחידות בכל פעם. לאחר הקפאה יש להוסיף עוד דקת בישול.

קורצים עיגולים מהבצק

שמים כפית מתערובת הגבינות בכל עיגול
מקפלים לצורת החינקלי

או פשוט מקפלים לחצי


התוצרת הסופית לפני בישול


מוכן לאכילה



יאמי...



ערך תזונתי לכל הכמות (חלקו במספר החינקלי שיצא לכם....)

902 קלוריות, 115 גרם פחמימות, 45 גרם חלבון, 26 גרם שומן,  750 מ"ג זרחן, 393 מ"ג אשלגן, 1133 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי ליחידה (35 יחידות)

26 קלוריות, 3.2 גרם פחמימות, 1.2 גרם חלבון, 0.7 גרם שומן, 21 מ"ג זרחן, 11 מ"ג אשלגן, 32 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי למנת הגשה - 5 יחידות

130 קלוריות, 16 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 3.5 גרם שומן, 105 מ"ג זרחן, 55 מ"ג אשלגן, 160 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנת הגשה מהווה תחליף לפרוסת לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה