את המתכון לירקות המוחמצים קיבלתי מיוליאנה אילין, דיאטנית. מתכון זה מצטרף למתכונים קודמים שפורסמו כאן למלפפון חמוץ ולפלפל בתחמיץ. עוד גוון ותחליף לחמוצים הרגילים, עתירי המלח. משתלבים מצוין בכל ארוחה. במקרה של הגבלת אשלגן בתפריט, הירקות המוחמצים הם תחליף למנת ירק - כחצי כוס מהירקות יהוו מנה סבירה. חשוב לסנן את הירקות מהנוזל לפני האכילה. הסיבה לכך היא שחלק מהאשלגן שבירקות עבר למי ההחמצה.
הירקות המוחמצים של יוליאנה
המצרכים
(20 מנות, כל מנה חצי כוס חמוצים)
3 חצילים גדולים2 פלפלים אדומים
2 בצלים גדולים, פרוסים לעיגולים
5 שיני שום חצויות לשתיים
1.5 כוסות מים
8 כפות חומץ
2 כפיות סוכר + 1.5 שקיות ממתיק על בסיס סוכרלוז
פלפל שחור
עלה דפנה
קורט מלח (עד רבע כפית)
אופן ההכנה
שמים את החצילים והפלפלים בתבנית, ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כ -45 דקות עד שהירקות מתרככים.מקלפים וחותכים לרצועות.
מסדרים בקופסה בשכבות: חצילים, מעליהם פלפל, ומעליהם בצל ( חתוך לעיגולים) וחוזר חלילה.
מערבבים :חומץ, סוכר, פלפל שחור ומלח ושופכים על הירקות . שמים בין הירקות גם את עלה הדפנה ושיני השום.
מוסיפים מים כך שכל הירקות יתכסו בנוזל. שומרים במקרר. לאחר 24 שעות החמוצים מוכנים לאכילה.
הירקות המוחמצים של יוליאנה. גם אתם תחייכו אחרי שתטעמו |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה