אפרסק, מפירות הקיץ הדלים יחסית באשלגן. אפשר לנצל את העונה ולשלבו במאכלים שונים, למשל בסלט ריחני לגוון התפריט. תודה לשף ישראל אהרוני שפינק אותנו במספר מתכונים ידידותיים לכליות במדורו במוסף שבעה ימים המתפרסם היום. כמויות המצרכים שונו מעט על מנת להתאים את המתכון בצורה טובה יותר לדרישות התפריט במחלת כליות. אז לא ניתן לדיו להתקרר ונתחיל מיד במלאכה עם המתכון הראשון:
2 אפרסקים לבנים קטנים, חתוכים לחצי וללא הגלעין
2 צנוניות קטנות חתוכות לרבעים (לאורך)
חצי בצל סגול קטן פרוס דק
50 גרם גבינה כחולה מפוררת
20 עלי נענע טריים (2 גרם)
3 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
2 כפות יוגורט
פלפל שחור לפי הטעם
חותכים כל מחצית אפרסק ל -8 פלחים.
מערבבים בקערה את האפרסקים, הצנוניות, הבצל והשעועית.
מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.
מפזרים מלמעלה את הגבינה המפוררת והנענע ומגישים.
מתאים לאנשים עם סוכרת. כל מנת סלט מהווה תחליף ל -2/3 מנת פרי מבחינת כמות הפחמימות, ותחליף למנת פרי/ירק מבחינת כמות האשלגן.
גבינה כחולה (רוקפור) - בזכות היותה גבינה עשירת טעם, ניתן להשתמש בכמות קטנה ממנה ולקבל תוספת טעם משמעותית, ללא תוספת גדולה מדי של מלח וזרחן בהם היא עשירה גם כן.
קושרי זרחן
סלט זה עשיר יחסית (ביחס לסלט ירקות/פירות) בזרחן בשל תכולת הגבינה, היוגורט והשעועית. לכן יש להקפיד על נטילת קושרי זרחן בעת אכילתו (קושרי זרחן - תרופת מרשם הניתנת על פי הצורך על ידי הרופא).
סלט שעועית ואפרסקים
מתכון מקורי של השף ישראל אהרוני מהמוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות.
המתכון הותאם לדרישות התפריט במחלת כליות.
המצרכים (5 מנות, 4 כפות למנה)
200 גרם שעועית ירוקה טריה או קפואה (2 כוסות)2 אפרסקים לבנים קטנים, חתוכים לחצי וללא הגלעין
2 צנוניות קטנות חתוכות לרבעים (לאורך)
חצי בצל סגול קטן פרוס דק
50 גרם גבינה כחולה מפוררת
20 עלי נענע טריים (2 גרם)
200 גרם שעועית ירוקה |
שעועית ירוקה מתבשלת. תמונה: ויקיפדיה |
אפרסקים. תמונה: ויקיפדיה |
לרוטב
3 כפות שמן זית3 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
2 כפות יוגורט
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית במים רותחים כ -4 דקות (אם היא טריה מנקים וחוצים אותה לפני כן). מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים.חותכים כל מחצית אפרסק ל -8 פלחים.
מערבבים בקערה את האפרסקים, הצנוניות, הבצל והשעועית.
מערבבים בקערה נפרדת את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.
מפזרים מלמעלה את הגבינה המפוררת והנענע ומגישים.
הסלט מוכן להגשה |
ערך תזונתי למנה (5 מנות)
136 קלוריות, 10 גרם פחמימות, 3.6 גרם חלבון, 9 גרם שומן, 67 מ"ג זרחן, 211 מ"ג אשלגן, 147 מ"ג נתרן.מתאים לאנשים עם סוכרת. כל מנת סלט מהווה תחליף ל -2/3 מנת פרי מבחינת כמות הפחמימות, ותחליף למנת פרי/ירק מבחינת כמות האשלגן.
מספר הערות
בישול ירקות במים
הרתחת השעועית הירוקה במים ושפיכת המים לאחר מכן היא דרך טובה להפחית את כמות האשלגן. זוהי דרך מומלצת לבישול ירקות באופו כללי במקרה של צורך בהפחתת האשלגן במזון.גבינה כחולה (רוקפור) - בזכות היותה גבינה עשירת טעם, ניתן להשתמש בכמות קטנה ממנה ולקבל תוספת טעם משמעותית, ללא תוספת גדולה מדי של מלח וזרחן בהם היא עשירה גם כן.
קושרי זרחן
סלט זה עשיר יחסית (ביחס לסלט ירקות/פירות) בזרחן בשל תכולת הגבינה, היוגורט והשעועית. לכן יש להקפיד על נטילת קושרי זרחן בעת אכילתו (קושרי זרחן - תרופת מרשם הניתנת על פי הצורך על ידי הרופא).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה