יום ראשון, 11 בינואר 2015

מצי(א)ה כל השנה

לא יודעת מה אתכם, אבל ברוב הבתים בדרך כלל נשארות מצות אחרי פסח. קצת מצות. או קצת הרבה מצות. או מצות שיספיקו לכל עם ישראל להעביר 3 פעמים את פסח... גם אצל אמא שלי תמיד נשארות מצות אחרי הפסח. לכן גם אחרי פסח היא ממשיכה להכין את המציה הטעימה שהיא מכינה במהלך החג.
חוץ מזה שהן נשארות אחרי פסח, למצות יש עוד תכונה חיובית: הן לא מכילות מלח כלל. זאת לעומת הלחם, המכיל כמות לא קטנה בכלל של מלח, ונמצא בין המזונות התורמים הכי הרבה מלח לתפריט היומי. כך שלאכילת מצות בכל ימות השנה יש גם יתרון בריאותי. אז אם אתם מחובבי המצות, למה לא תנסו גם אתם להכין מציה כל השנה?

המציה לכל השנה


המצרכים (למציה בינונית, 6 מנות)


2 ביצים
1 חלבון ביצה
6 מצות
2 כפות שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

שוברים את המצות לחתיכות קטנות, ומשרים אותן למספר דקות במים.
לאחר מכן סוחטים היטב את פיסות המצה מהמים,
טורפים היטב את 2 הביצים וחלבון הביצה, ומערבבים עם המצות הסחוטות.
במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית, ויוצקים לתוכו את תערובת המצות והביצים, ומכסים.
מטגנים למשך מספר דקות עד שהמציה משחימה מצדה התחתון, והופכים.
מטגנים עוד מספר דקות עד להשחמה קלה של הצד השני, ומגישים.


סוחטים בכיף את המצות...


בזכות טעמה הניטרלי, ניתן לאכול את המציה עם תוספות מתוקות או מלוחות.
להעשרה בחלבון מומלץ להגיש עם תוספות כגון גבינות שונות, סלט טונה או ביצה קשה.  לחובבי המתוק אפשר לשלב גבינה וריבה/דבש, או גבינת סקי מתוקה (סקי וניל).
לזקוקים להגבלת חלבון דווקא אפשר להגיש עם מעט סוכר, ריבה, דבש , ממתיק מלאכותי, או קמצוץ מלח.


המציה מוכנה ישר מהמחבת

פרוסת מציה רגע לפני שנעלמה....


ערך תזונתי למנה

193 קלוריות, 27 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 5.5 גרם שומן, 75 מ"ג  זרחן, 74 מ"ג אשלגן, 39 מ"ג נתרן.
מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לשתי פרוסות לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה