יום שישי, 23 בינואר 2015

עוגת הגבינה הלימונית של נעמי

נעמי היא חמותי היקרה. את העוגה המצ"ב טעמתי אצלה ומיד התלהבתי. טעם הלימון העדין בשילוב ניחוח הגבינה והקצף מלמעלה יצרו שילוב מצוין. עוד סיבה להתלהב מעוגת גבינה היא היותה דרך טעימה במיוחד להוסיף קצת חלבון איכותי לתפריט. העוגה המקורית כללה 500 גרם גבינה, אני הוספתי ל -750 גרם כדי להעשיר עוד קצת בחלבון. להעשרה נוספת שילבתי במילוי העוגה גם 2 כפות אבקת חלבון, אותה ניתן להשיג בבתי המרקחת לפי המלצת הדיאטנית. במידה ואין צורך בתוספת חלבון אפשר לוותר על אבקת החלבון ולחזור ל -500 גרם גבינה.
פרט לתוספת הגבינה ואבקת החלבון ניסיתי שינוי נוסף - החלפת החלב במים. החלב הינו עשיר מאוד באשלגן וזרחן, והחלפתו במים במתכונים שונים עוזרת להפחית רכיבים אלו במזון ללא פגיעה  בטעם (בדוק :)).
רוצים לנסות גם?

המצרכים (לעוגה עגולה, תבנית 24, כ -20 פרוסות)

לבצק
כוס ורבע קמח
חצי שקית אבקת אפיה
חלמון ביצה
60 גרם חמאה או מרגרינה
3 כפות סוכר (או ממתיק מלאכותי מתאים לאפיה במתיקות זהה)
כפית מיץ לימון
חצי כוס חלב (או מים)

למילוי
750 גרם גבינה 5%
כוס סוכר (או ממתיק מלאכותי מתאים לאפייה במתיקות זהה)
2 חלמונים
חצי כוס חלב (או מים)
2 כפות קמח
קליפת לימון מגורדת
להעשרת חלבון לפי הצורך - 2 כפות אבקת חלבון בטעם נייטרלי

לקצף
3 חלבוני ביצה מוקצפים עם חצי כוס סוכר (או ממתיק מלאכותי מתאים לאפיה במתיקות זהה)

אופן ההכנה

מכינים את הבצק - 
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
בקערה נפרדת מערבבים את יתר מרכיבי הבצק. מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך בחישה, ולשים לקבלת בצק חלק.

מכינים את המילוי -
מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה לקבלת תערובת חלקה.

משטחים את הבצק בתבנית משומנת, עליו יוצקים את המילוי, ואופים במשך 45 דקות  בחום בינוני (180 מעלות).
בינתיים מקציפים 3 חלבוני ביצה עם הסוכר לקבלת קצף יציב.
לאחר 45 דקות מוצאים את העוגה מהתנור, מורחים את הקצף מעל הגבינה ואופים עוד 10 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים עד שהקצף מתייבש.






ערך תזונתי למנה (20 פרוסות, עם חלב וסוכר ו -2 כפות אבקת חלבון)

171 קלוריות, 23 גרם פחמימות, 6.6 גרם חלבון, 5.7 גרם שומן, 92 מ"ג זרחן, 94 מ"ג אשלגן, 136 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי למנה (20 פרוסות עם מים, ממתיק מלאכותי ו -2 כפות אבקת חלבון)

114 קלוריות, 9 גרם פחמימות, 6.3 גרם חלבון, 5.4 גרם שומן, 84 מ"ג זרחן, 79 מ"ג אשלגן, 136 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת. בהכנה עם ממתיק מלאכותי כל פרוסת עוגה מהווה תחליף לכחצי פרוסת לחם בכמות הפחמימות. אם בוחרים בהכנה עם סוכר כל פרוסת עוגה מהווה תחליף לכפרוסת לחם וחצי בכמות הפחמימות.

בתאבון!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה