יום שני, 19 בינואר 2015

קרועה על זה: קייזרשמרן (חביתית קרועה) חמוציות ידידותי לכליות


במנה הריחנית הזו נתקלתי לראשונה בעת טיול בגרמניה. הפוטנציאל הידידותי לכליות משך מיד את תשומת לבי: קרעי פנקייק המוגשים לצד ריבת שזיפים או רסק תפוחים. מתאים! שם הגישו גם עם גלידה, אבל זו לא ההגשה הקלאסית ולכן אפשר לוותר בהכנה מותאמת למקרה של מחלת כליות...
עוד על המנה מויקיפדיה


קייזרשמרן בברלין

ברשת מצאתי מספר מתכונים למנת הקייזרשמרן, אני הלכתי על הגרסה הפשוטה ביותר, שאינה מחייבת גם אפיה בתנור. כמו כן שיניתי ושילבתי אלמנטים מהמתכונים השונים לקבלת התאמה מירבית לדרישות התפריט במחלת כליות.
תוכלו לבחור את הצורה המועדפת עליכם להכנה, תוך שמירה על הכללים הבאים:

איך הופכים את המתכון של הקייזרשמרן לידידותי לכליות?

מחליפים חלק מכמות החלב או את כולה במים
משתמשים בחמוציות במקום צימוקים ואגוזים
נמנעים מהוספת מלח
מחליפים את הסוכר בממתיק מלאכותי לפי הצורך
משתמשים בריבה דלת סוכר או רסק תפוחים דל סוכר לפי הצורך
אם יש צורך בהעשרת חלבון מוסיפים עוד 1-2 חלבונים מעבר לחלמונים במתכון.


דוגמאות למתכונים של קיזרשמרן:

מאתר וואלה
פסקל פרץ רובין 
עכבר-קפה



חמוציות - תחליף ידידותי לכליה במקום צימוקים ואגוזים


הקייזרשמרן של טל 

שילוב מתכוני קייזרשמרן תוך התאמה לתפריט במחלת כליות

המצרכים (8 מנות)

2.5 כוסות (חצי ליטר) מים
2 כוסות קמח (250 גרם)
4 חלמונים
6 חלבוני ביצה
כף מיץ לימון
כף תמצית וניל
רבע כוס סוכר או ממתיק מלאכותי במתיקות זהה
חצי כוס חמוציות

לטיגון - 30 גרם חמאה
להגשה - 4 כפיות אבקת סוכר (או 2 לגרסה מופחתת סוכר)
2 כפות ריבה או ריבה לייט או רסק תפוחים (עם/בלי סוכר)

אופן ההכנה

מערבים בקערה גדולה את החלמונים עם הסוכר או הממתיק, מיץ הלימון ותמצית הוניל.
מוסיפים לסרוגין את המים והקמח ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים גם את החמוציות ומערבבים.

בקערה נפרדת מקציפים את חלבוני הביצה לקבלת קצף יציב.
מקפלים את הקצף לתוך התערובת.

מחממים מעט חמאה במחבת על אש בינונית, ויוצקים מהתערובת למחבת עד לגובה של כחצי ס"מ.
מטגנים מספר דקות עד שהחביתית מתייצבת, והופכים אותה.
בעזרת כף הטיגון (מסיליקון, זהירות על מחבת הנון סטיק אם אתם משתמשים בכזה, לכן גם לא במזלגות) "קורעים" את החביתית לחתיכות בינוניות, וממשיכים לטגן עד ששני הצדדים שחומים מעט.

מעבירים לצלחת ההגשה, בוזקים מעט אבקת סוכר ומוסיפים בצד 2 כפות ריבה או רסק תפוחים.



הקייזרשמרן של טל מוכן להגשה עם אבקת סוכר וריבת אוכמניות לייט




מבחן התוצאה - הבנות אהבו!

 ערך תזונתי למנה עם סוכר וריבה רגילה

254 קלוריות, 40 גרם פחמימות, 7.8 גרם חלבון, 6.3 גרם שומן, 93 מ"ג זרחן, 96 מ"ג אשלגן, 58 מ"ג נתרן.

ערך תזונתי למנה עם ממתיק מלאכותי וריבה לייט ( ורק 2 כפיות אבקת סוכר לפיזור)

216 קלוריות, 31 גרם פחמימות,  7.8 גרם חלבון, 6.3 גרם שומן, 93 מ"ג זרחן, 96 מ"ג אשלגן, 58 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת , כל מנה מהווה תחליף לשתי פרוסות לחם בכמות הפחמימות.
חשוב להתייעץ עם הדיאטנית לגבי שילוב נכון של המנה בתפריט לאיזון רמות הסוכר והחלבון.

בתאבון!







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה