יום שבת, 31 בינואר 2015

סלט כרישה - טעים להגשה!

כרישה הוא ירק דל יחסית באשלגן, ולכן כשראיתי מתכון לסלט כרישה מיד התעכבתי לבדוק על מה מדובר. כשהתבררו יתר המרכיבים ואופן ההכנה ידעתי - זה מושלם! גם מרתיחים את הכרשה במים, טוב להפחתה נוספת בכמות האשלגן. גם ביצה קשה, טוב לתוספת חלבון (לזקוקים לתפריט דל חלבון ניתן לצמצם או להוריד לגמרי את הביצה). על המלח בתיבול אפשר לוותר, והרי לכם מתכון ידידותי לכליות לתפארת. ולפי התגובה של בתי וחמותי - אפילו טעים! אז יאללה למטבח...

סלט כרישה

סלט כרישה במיונז

המתכון המקורי מהיחידה לתזונה ודיאטה של מחוז ת"א, שירותי בריאות כללית

המצרכים (3 מנות, כל מנה 3 כפות)

3 כוסות כרישה פרוסה לעיגולים דקים (כ - 2 גבעולי כרישה בינוניים, 270 גרם)
ביצה קשה ועוד חלבון ביצה, חתוכים לקוביות (עדיף להוריד חלמון אחד להפחתת כמות הזרחן בסלט)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות גדושות מיונז (רצוי לבחור מיונז ללא תוספי זרחן, אם רוצים "לחסוך" בקלוריות בוחרים מיונז לייט)
כף מיץ לימון

אופן ההכנה

מבשלים את פרוסות הכרשה בסיר עם מים, מביאים לרתיחה, מחלישים את האש, ומבשלים במשך 5 דקות.
מסננים את הכרשה מהמים ומצננים. צורת הכנה זו, של בישול ירקות חתוכים ושפיכת המים, מומלצת במקרה של צורך בתפריט דל אשלגן, כמו במקרים רבים של מחלת כליות.
בקערה מערבבים את הכרשה עם הביצה והפטרוזיליה. בקערית נפרדת מערבבים את המיונז עם מיץ הלימון והפלפל השחור, יוצקים על הסלט ומערבבים קלות.

ערכים תזונתיים למנה (3 כפות)

181 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 15 גרם שומן, 5 גרם חלבון, 62 מ"ג זרחן, 180 מ"ג אשלגן, 171 מ"ג נתרן.
מתאים לאנשים עם סוכרת, כמעט כל הפחמימות במתכון מקורן בכרשה, ולא צפויות להשפיע על רמות הסוכר בדם.


מנה 3 כפות

 בתאבון!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה