יום שישי, 21 באפריל 2017

פאי כרשה וגבינות

הכל התחיל בהשקת בצק העלים מופחת השומן של מעדנות. התחשק לי לנסות, אז חיפשתי משהו מענין לעשות איתו. מצאתי באתר מתכונים בעשר דקות  מתכון למאפה גבינות ובצל עם בסיס ידידותי לכליות. קצת שינויים פה ושם, לתוספת טעם והפחתת מלח, והנה התוצאה (יצא טעים ממש!). מתאים במיוחד לימים ההולכים ומתחממים, כשמתחשק ארוחות קלילות  - לבוקר צהריים או ערב.

פאי כרשה וגבינות


המצרכים (10 מנות)

בצק עלים מופשר (כ -350 גרם, תלוי בגודל התבנית. יש להפשיר מראש על פי הוראות היצרן).

בצל בינוני, קצוץ דק (כוס, 120 גרם)
כרישה, החלק הלבן, פרוס לעיגולים דקים (כוס וחצי, 150 גרם)
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק (60 גרם)
2 קוביות שום כתוש קפוא
2 כפות שמן זית

250 גרם גבינת טוב טעם או גבינת כנען
2 כפות גדושות גבינה לבנה (140 גרם)
2 ביצים

חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית תערובת עשבי תיבול יבשים טחונים בסגנון פרובאנס (או עלים טחונים אחרים, לא חובה)

כף גבינה צהובה מגורדת (עמק/מוצרלה/פרמזן/קשקבל/מה שיש...) (20 גרם)

הוראות הכנה

במחבת שמים את 2 כפות שמן הזית, מחממים ומטגנים את הבצל הלבן , השום והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים כחצי דקה. מסירים מהאש ומקררים.

מחממים תנור ל - 180 מעלות.

מערבבים בקערה את הגבינות והביצים, ומוסיפים את התערובת המטוגנת. מתבלים בפלפל השחור ובעשבי התיבול ומערבבים היטב.

משמנים תבנית פיירקס (או אחרת) המתאימה לפאי במעט שמן זית.
פורסים בצק עלים על התבנית המשומנת ומהדקים היטב בתחתית ובשוליים (בעזרת סכין חותכים את השאריות). בעזרת מזלג מחוררים  את הבצק.

יוצקים את תערובת הגבינות והבצלים על הבצק שבתבנית, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגורדת ואופים במשך כ-40 דקות עד להזהבה.




הרגע יצא מהתנור... פאי כרשה וגבינות




מנת פאי. הצעת הגשה :)


ערך תזונתי למנה

210 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 9.5 גרם חלבון, 10.4 גרם שומן, 148 מ"ג אשלגן, 162 מ"ג זרחן,  210 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת, כל מנה מהווה תחליף לכפרוסת לחם בכמות הפחמימות.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה