מתוקים או מלוחים, מאפינס יכולים להתאים לכל מצב. מהירי הכנה, ניתנים להקפאה, חביבים על קטנים וגדולים, נוחים לאירוח, כארוחה קלה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מה יש לומר עוד. להלן מקבץ מאפינס ידידותיים לכליות - לשמור ולהשתמש בשעת הצורך (למשל בארוחה הבאה...)
מאפינס מלוחים
מאפה ירוקולי
המתכון של מאפה ירוקולי נלקח מ... משחק ילדים! שם המשחק מי השף, שיצרה הדס יריב, והוא מסייע לילדים ללמוד על מזון ותזונה בריאה תוך כדי משחק והנאה. המשחק כולל גם מתכונים, ואת מאפה ירוקולי הכנתי כמתבקש עם בנותי, שגם אמרו שיצא טעים! מאפה ירוקולי אלו מאפים קטנים בסגנון מאפינס, ריחניים וטעימים. למתכון
מאפה ירוקולי |
מאפינס תירס
תירס... עשיר בזרחן ואשלגן ומה לא...
אחת הדרכים לאכול מהמזונות הללו, העשירים בזה ובזה ובזה..., היא "למהול" אותם במאכלים אחרים, וכך אוכלים מהם כמות קטנה יחסית, אך עדין נהנים מטעמם.
כך התגלגל הרעיון להכין מאפינס תירס. תוספת הקוטג' והביצים גם מעשירה את המנה בחלבון.
יצא טעים, רוצים לנסות? למתכון
אחת הדרכים לאכול מהמזונות הללו, העשירים בזה ובזה ובזה..., היא "למהול" אותם במאכלים אחרים, וכך אוכלים מהם כמות קטנה יחסית, אך עדין נהנים מטעמם.
כך התגלגל הרעיון להכין מאפינס תירס. תוספת הקוטג' והביצים גם מעשירה את המנה בחלבון.
יצא טעים, רוצים לנסות? למתכון
מאפינס תירס |
מאפינס מתוקים
מאפינס בניחוח עוגת גבינה
תמיד נחמד למצוא עוד דרך לשלב גבינה לבנה בתפריט, לצורך העשרתו בחלבון. ואם המתכון קל מאוד להכנה, וניתן להכינו גם בגרסה דלת סוכר, הרווח כפול. להלן מתכון פשוט ומהיר למאפינס בסגנון עוגת גבינה. במקום לטרוח על עוגת גבינה ולהתפלל שלא תצנח ביציאה מהתנור, מערבבים 6 מצרכים, ומקבלים תוך זמן קצר מאפינס ריחניים. כל מאפין מכיל 5 גרם חלבון, פי 2 מפרוסת עוגה רגילה או מאפינס רגילים. במידת הצורך והרצון ניתן לשלב במאפה גם אבקת חלבון, ולקבל תכולה גבוהה עוד יותר של חלבון למנה. אפשר להכין את המאפינס ללא תוספות, או לגוון עם שוקולד צ'פס מריר או לבן, או חמוציות מיובשות. ואם היה אפשר לשתף את הריח... (בטח בקרוב יהיה אפשר) הייתם ניגשים מיד להכין לכם מנה. למתכוןמאפינס בניחוח עוגת גבינה |
מאפינס תפוחים בנוסח הילטון
מאפינס תפוחים ריחני בסגנון אלה המוגשים בהילטון - לא פחות! שווה לנסות :) למתכון
מאפינס תפוחים בנוסח הילטון |
מאפינס תמרים וגבינה
הרבה פעמים עולה השאלה - מותר לאכול תמרים? ובכן, התשובה הנכונה בדרך כלל תהיה כן, אבל תלוי כמה. התמרים עשירים באשלגן וסוכר, ולכן ניתן לאכול מהם במידה בלבד, כתחליף למנת פרי.דרך נוספת ליהנות מטעמם היא לשלב אותם במאכלים שונים, כמו כאן למשל במאפינס תמרים וגבינה. הסילאן מחזק את הניחוח, ועוד יתרון של המאפינס הללו - תוכלו להכינם לחג השבועות וגם לטו בשבט... וכמובן גם כל השנה. למתכון
מאפינס תמרים וגבינה |
מאפינס תותים וגבינה בניחוח מייפל
לנצל את עונת התותים עד תומה... למתכון
מאפינס תותים וגבינה בניחוח מייפל |
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה