יום שבת, 22 באפריל 2017

סלט ביצים - קל וטעים

ביצים הן מקור חלבון חשוב בתפריט, ובמיוחד עבור מטופלי דיאליזה הזקוקים לתפריט רב חלבון. להלן הצעה למתכון לסלט ביצים מהיר וקל להכנה, מתאים במיוחד לקיץ כשלא רוצים ארוחות כבדות מדי. המתכון בהשראת מתכון מהמדור של מאיה מרום בעיתון ידיעות אחרונות. 
אחד היתרונות של הסלט הזה הוא שימוש מינימלי בחלמונים, שאמנם מוסיפים טעם, אך מכילים כמות רבה של זרחן. חלבוני הביצה לעומת זאת דלים מאוד בזרחן, ועשירים בחלבון איכותי. הסלט טעים מאוד גם ללא תוספת מלח, המיונז והחרדל מכילים בעצמם מלח ומהווים תיבול מספק (בתוספת שני החלמונים והבצל כמובן). 

סלט ביצים קל וטעים

המצרכים (4 מנות, כל מנה 2 כפות)

8 ביצים
2 כפות מיונז
1 כף חרדל
1  בצל ירוק, קצוץ דק

אופן ההכנה

מכינים 8 ביצים קשות, ומקררים אותן. מפרידים את החלבונים מהחלמונים.  2 חלמונים שמים בקערית, ואת היתר זורקים.
מועכים את החלמונים במזלג, ומוסיפים את המיונז, החרדל והבצל ומערבבים היטב.
קוצצים גס את חלבוני הביצים, יוצקים מעליהם את הרוטב, ומגישים. אפשר לפזר מעל הרוטב עוד מעט בצל ירוק ופרורי חלמון לקישוט.


הביצים - לפני



הביצים - אחרי


ערך תזונתי למנה (2 כפות)

133 קלוריות, 1.5 גרם פחמימות, 10 גרם חלבון, 9.5 גרם שומן, 70 מ"ג זרחן, 158 מ"ג אשלגן, 183 מ"ג נתרן.

מתאים לאנשים עם סוכרת.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה