יום שני, 24 באפריל 2017

סלט כרוב סגול ותפוח בניחוח ג'ינג'ר

סלט קליל ומלא בריאות!

המצרכים (4 מנות, כל מנה 4 כפות)

חצי כרוב סגול קטן (300 גרם נטו), קצוץ לרצועות דקות
1 תפוח ירוק בינוני (100 גרם), קצוץ גס

לרוטב:
3 כפות שמן קנולה
מיץ מלימון בינוני
כף דבש (או ממתיק מלאכותי במתיקות זהה, לפי השום על האריזה)
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף, קצוץ לקוביות קטנות (או 2 קוביות ג'ינג'ר קפוא)
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

מערבבים בקערה קטנה את כל החומרי הרוטב לקבלת תערובת אחידה.
שמים את הכרוב והתפוח הקצוצים בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים.



סלט כרוב ותפוח בניחוח ג'ינג'ר

 

ערך תזונתי למנה ( 4 כפות)

111 קלוריות, 9 גרם פחמימות, 1.2 גרם חלבון, 7.7 גרם שומן, 21 מ"ג זרחן, 232 מ"ג אשלגן, 14  מ"ג נתרן. 

הערות:

  1. אם אתם ממש חייבים קצת מלח - תוספת רבע כפית מלח לרוטב תעלה את כמות הנתרן למנה ל -159 מ"ג. 
  2. מתאים לאנשים עם סוכרת. מנה עם ממתיק מלאכותי במקום הדבש תכיל 7 גרם פחמימות. 
  3. כל מנת סלט (4 כפות) מהווה תחליף למנת ירק או פרי בתפריט היומי (חשוב במיוחד להקפיד על גודל המנה לשמירת רמות אשלגן תקינות). 


מוכן לאכילה! סלט כרוב ותפוח (מנה-  4 כפות)


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה